ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Βασισμένο στο βιβλίο ''Σαλιγκάρι και Φεγγάρι'' του Κυριάκου Χαραλαμπίδη για Δ, Ε και ΣΤ' τάξεις 

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Επόμενες ημερομηνίες εργαστηρίων: Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα

Διαμέσου παιχνιδιών δημιουργικής γραφής και ομαδικών εικαστικών εργαστηρίων τα παιδιά ανακαλύπτουν την ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Προτείνοντας ένα πρόγραμμα για τα παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων κινητοποιούν τη φαντασία τους και γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ποιητικής φόρμας, δημιουργώντας τα δικά τους ποιήματα. 

 

Σε δεύτερη φάση τα παιδιά βασίζονται στα συγκεκριμένα ποιήματα και κατασκευάζουν μια ομαδική mobile εγκατάσταση εμπνευσμένη από τις δημιουργίες της προηγούμενης ομάδας. 


 

Στόχοι Προγράμματος

  • Κινητοποίηση της φαντασίας και της συγγραφικής επινοητικότητας. Ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης.

  • Ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας. Καλλιέργεια της δεξιότητας αφήγησης ιστοριών, συναισθημάτων ή καταστάσεων και της περιγραφής προσώπων, τόπων και αντικειμένων με βιωματικό τρόπο.

  • Δημιουργία κλίματος συντροφικότητας και δημιουργικότητας. Εισαγωγή σε διαδικασίες λήψης συλλογικών αποφάσεων. Πραγματοποίηση συλλογικών δράσεων.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

Θέλετε να υλοποιήσουμε το παραπάνω εργαστήριο στο χώρο σας ;

Το εργαστήριο ''Ποιητικές περιπέτειες'' πραγματοποιείται σε βιβλιοπωλεία, χώρους τέχνης, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, πολιτιστικά κέντρα.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας της ομάδας μας με τον Εκδοτικό Οίκο Καλειδοσκόπιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ