ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πως γεννιέται ένας πίνακας; Τι κρύβεται πίσω από τα χρώματα ενός έργου;

ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 συναντήσεων για παιδιά απο 5 έως 10 ετών !

Στόχοι εκπαιδευτικού προγράμματος : 

Η εξερεύνηση, ο πειραματισμός και η δημιουργία !

Μέσα από παιχνίδια δημιουργικής γραφής και εικαστικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν τα βασικά χαρακτηριστικά των εικαστικών κινημάτων του Μοντερνισμού. 

Πρώτη συνάντηση - Σουρεαλιστικά παιχνίδια

Γιατί τα ρολόγια έλιωσαν; Τι γυρεύει ένα παλάτι στην πλάτη ενός ελέφαντα; 

Ανακαλύπτουμε το κίνημα του σουρεαλισμού μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια δημιουργικής γραφής. Οι σουρεαλιστές είναι γνωστοί για τη χρήση του παιχνιδιού ως αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Με αφορμή το ρόλο που έπαιξε το παιχνίδι στους κύκλους των σουρεαλιστών, το εργαστήρι αναβιώνει και προσαρμόζει τα αγαπημένα τους παιχνίδια! 

Δεύτερη συνάντηση - Bauhaus costume and dance! 

Με πηγή έμπνευσης το εικαστικό κίνημα του Bauhaus κατασκευάζουμε ευφάνταστα κοστούμια με πολύχρωμα χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά! 

Στη συνέχεια, ανακαλύπτουμε με βιωματικό τρόπο τις μοναδικές χορογραφίες και την ιδιαίτερη κινησιολογία των χορευτικών παραστάσεων του κινήματος!

 

Τρίτη συνάντηση - Αlexander Calder και mobile κατασκευές.

Ισορροπώντας σχέδια και χρώματα. Ο Κάλντερ έγινε ευρέως γνωστός για αυτά τα «κινητά» γλυπτά με τα οποία άρχισε να ασχολείται μετά το 1930, όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το στοιχείο της κίνησης στις συρμάτινες δημιουργίες του. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο παίζουμε με την ισσοροπία και δημιουργούμε τα δικά μας κινητά γλυπτά.


 

Τέταρτη συνάντηση - Marc Chagall και ενα φανταστικό τσίρκο.

Ακροβάτες, σχοινοβάτες και ζογκλέρ! Μέσα στην κυκλική σκηνή του τσίρκου ξανα-δημιουργούμε όλα όσα ο καλλιτέχνης αγάπησε. Οι κλόουν, οι ακροβάτες, αλλά και το χωριό του, το Βιτέμπσκ, με τα ξύλινα σπίτια και τα κοκόρια που σουλατσάρουν στις αυλές, τα πολύχρωμα φουστάνια των κοριτσιών και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε...

Μαρκ Σαγκάλ, Ο ακροβάτης του ονείρ

Θα σας ενδιέφερε να φιλοξενήσετε στο χώρο σας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Το εκπαιδετικό πρόγραμμα ''Μικρές ιστορίες τέχνης'' πραγματοποιείται σε  χώρους τέχνης, πολιτιστικά κέντρα, ΚΔΑΠ νηπιαγωγεία, καθώς και σε δημοτικά σχολεία.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

© 2021 APOUSIA All rights reserved