Αόρατες φωτεινές πόλεις 

Εικαστικές κατασκευές  με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το βιβλίο ‘Αόρατες πόλεις’ του Ιταλό Καλβίνο για παιδιά της Δ και Ε Δημοτικού

Πως μοιάζει μια φανταστική πόλη; Πως είναι τα πάρκα, οι δρόμοι και τα σπίτια της; Πως ζουν οι κάτοικοί της; Πως είναι το φως της;

 

Η Εκπαιδευτική ομάδα Απ' Ουσία προτείνει ένα διαδραστικό εργαστήριο, το οποίο συνδυάζει την εικαστική δημιουργία με τις νέες τεχνολογίες. Ο στόχος είναι να κατασκευάσουμε και να φωτίσουμε μια φανταστική πόλη!

 

Εξέλιξη προγράμματος : 

Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες και περνάνε εναλλάξ και απο τους δύο σταθμούς.

Διάρκεια προγράμματος : 90 λεπτά

 

Σταθμός Α :  Τα παιδιά κατασκευάζουν  συλλογικά την πόλη  σε μια μακέτα χρησιμοποιώντας  ανακυκλώσιμα υλικά. Το κάθε παιδί αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και δημιουργεί τα δικά του σπίτια καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο της φανταστικής πόλης. 

 

Σταθμός Β : Θεωρητική εισαγωγή στην τεχνική του arduino όπως και παραδείγματα χρήσης του για την ανάπτυξη διαδραστικών αντικειμένων. Δημιουργούμε ηλεκτρικά κυκλώματα και μαθαίνουμε πως κυκλοφορεί το ρεύμα. Τέλος  προγραμματίζουμε διάφορους φωτισμούς και απολαμβάνουμε τη φανταστική μας πόλη!

Μεθοδολογία : 

Χρησιμοποιείται συμμετοχική και συνεργατική μεθοδολογία. Αξιοποιούνται κινητικά παιχνίδια και τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικές εικαστικές τεχνικές και την τεχνική του arduino.

H πρώτη μας πόλη δημιουργήθηκε ήδη στον εκπαιδευτικό χώρο του Τατοίου στη Βαρυμπόμπη...

Θα σας ενδιέφερε να φιλοξενήσετε στο χώρο σας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Το εκπαιδετικό πρόγραμμα ''Aόρατες φωτεινές πόλεις'' πραγματοποιείται σε  πολιτιστικά κέντρα, χώρους τέχνης και σχολεία.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ