πωλητήριο

το κινητό βιβλιοπωλείο της ομάδας μας!

Τις δράσεις και δημόσιες εκδηλώσεις της παιδαγωγικής μας ομάδας συνοδεύει το κινητό μας βιβλιοπωλείο, στο οποίο διατίθενται προς πώληση αγαπημένα παιδικά βιβλία και παραμύθια από τους συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους (Ακυβέρνητες Πολιτείες, Καλειδοσκόπιο, Κέδρος, Μεταίχμιο, Oposito, Παπαδόπουλος, Μικρή Σελήνη, Φουρφούρη, Αίολος).

Επίσης, συμπεριλαμβάνοται τα χειροποίητα προϊόντα τα οποία έχει σχεδιάσει η ομάδα μας για τις μικρές αλλά και τους μεγάλους φίλους!

To κινητό μας βιβλιοπωλείο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να επισκεφτούμε περιοχές οι οποίες δεν έχουν παιδικά βιβλιοπωλεία αλλά και να φέρουμε το παιδικό βιβλίο στο Δημόσιο χώρο.

Αν θέλετε να φιλοξενήσετε στο χώρο σας το κινητό μας βιβλιοπωλείο επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε τις λεπτομέρειες.

άλλα προϊόντα της ομάδας μας!

παραγγελίες: apousia.koinsep@gmail.com

Merchandise

Μοναδικά μπλουζάκια και τσάντες με χειροποίητη μεταξοτυπία για τους μεγάλους και μικρούς βιβλιοφάγους μας και φυσικά για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος “Βιβλιοφάγοι”!!!

 

Μπλουζάκια: κίτρινα, λευκά και γκρί σε S,M,L,XL | και παιδικά μεγέθη

Τσαντάκια: κίτρινα και λευκά

ΚΟΣΤΟΣ: Μπλούζες 10 ευρω | Τσάντες 7 ευρω

 

Ευχαριστούμε θερμά τους πολυαγαπημένους συνεργάτες @inkspitrats για τα φανταστικά τυπώματα!!! 

264193432_4554448214604524_3603723875562036241_n.jpg

Τέχνες στη βαλίτσα:

 

Οι ‘Τέχνες στη βαλίτσα’ είναι αποτέλεσμα εικαστικών εργαστηρίων που διεξάγονται από το 2019 έως και σήμερα. Παρατηρώντας τα ενδιαφέροντα και τις αντιδράσεις των παιδιών καταλήξαμε στη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής ‘βαλίτσας’, η οποία συμπεριλαμβάνει παιχνίδια γραφής, εικαστικές δραστηριότητες, παιχνίδια παντομίμας, ένα βιβλίο, κολάζ κ.α. 

Η συγκεκριμένη βαλίτσα είναι η πρώτη από μια σειρά που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους. Καλλιτέχνιδες από διαφορετικές χώρες, καταβολές και επαγγέλματα. 

Η Clarice Lispector σημαντική εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης λογοτεχνικής σκηνής έγραψε βιβλία για μικρούς και μεγάλες και λάτρευε να δημιουργεί ιστορίες για τα παιδιά. 

Η Hannah Hoch, γερμανίδα εικαστικός και ενεργό μέλος του καλλιτεχνικού κινήματος Dada που δημιουργήθηκε τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. 

Η Zaha Hadid, πρωτοποριακή αρχιτεκτόνισσα με καταγωγή από το Ιράκ έχει σχεδιάσει μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως!

Η αμερικανίδα Cindy Sherman είναι η χαμαιλέων της σύγχρονης τέχνης, μεταμορφώνεται από τη μια περσόνα στην άλλη και εξερευνά τα όρια της γυναικείας αναπαράστασης. 

Σε ποιους/ες απευθύνεται; 

 

Οι ‘Τέχνες στη βαλίτσα’ απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών, σε εκπαιδευτικούς, σε συντονίστριες/εμψυχωτές ομάδων και σε οποία/ον αγαπά τις τέχνες και το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό κουτί το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο σπίτι, είτε ως βάση για καλλιτεχνικές δραστηριότητες μέσα στην τάξη. Τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παίζονται είτε ατομικά είτε ομαδικά. Επίσης, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με αναλυτικές οδηγίες για τις διαφορετικές ηλικίες και μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω εξερεύνηση.

 

006 PeriexomenoKoutiou04.jpg
009 EsoterikoKoutiou03.jpg
011 BlueLeaflet.jpg
018 smVentalia02.jpg
016 ShermanCoxMixed.jpg