εκπαιδεύσεις ενηλίκων

παιχνίδι

προγράμματα για γονείς

βιωματικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες

σεμινάρια για παιδαγωγούς

ενδεικτικές δράσεις ανά έτος

2019

 

→ Συνεργασία με εκδοτικούς οίκους για προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση εργαστηρίων διαδραστικών αφηγήσεων και παιχνιδιού σε 20 σχολεία στην Αττική.

 

→ ‘Καλοτεχνίες και Κακοτεχνίες’, Άγονη Γραμμή Γόνιμη ‘Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει’, με την υποστήριξη της ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών, 2019-2020. Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για το περιβάλλον και την τέχνη στα Δημοτικά Σχολεία Κορησσίας και Ιουλίδας Κέας, καθώς και στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου.

 

→ Μικρές ιστορίες τέχνης, η αγάπη μας για την τέχνη οδήγησε στη δημιουργία εβδομαδιαίων καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά Δημοτικού. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στον πολυχωρο “Μίμι & Μου”.

 

→ ‘Light the city’, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις νέες τεχνολογίες, για παιδιά 8 έως 12 ετών, το οποίο υλοποιήθηκε στο Tatoi Tennis Club, 2019

 

→ Συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘CLOUDS’, σε συνεργασία με την LUDD Makerspace και άλλες ομάδες της Αθήνας για τη δημιουργία ενός πολυμορφικού συστήματος ανοιχτής αρχιτεκτονικής για την κατασκευή pop-up δομών που μπορούν να υποστηρίξουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, όπως κοινοτικές συναντήσεις, εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια, παραστάσεις, φεστιβάλ κ.α. 2019 - 2020.

 

2020

 

→ Σε συνέχεια των δράσεων γύρω από το παιδικό βιβλίο, η παιδαγωγική μας ομάδα ανέπτυξε το πρόγραμμα “Βιβλιοφάγοι” - ένα διήμερο δράσεων για την παιδική λογοτεχνία, για παιδιά 5 - 12 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κτήμα Κοκοτού, 2020, γύρω από τη θεματική του περιβάλλοντος μέσα από τα βιβλία.

 

→ Αφουγκράζοντας τις ανάγκες παιδιών και γονέων για περισσότερες δράσεις γύρω από την παιδική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, η ομάδα μας σχεδίασε και υλοποίησε διαδικτυακά (λόγω περιοριστικών μέτρων τους covid19), μία σειρά μηνιαίων εργαστηρίων φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής και βιωματικών παιχνιδιών, για παιδιά 6 - 12 ετών,  ‘Τα βιβλία ταξιδεύουν’, 2020. Υλοποιήθηκαν συνολικά 4 μηνιαίοι κύκλοι με διαφορετικές θεματικές και συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

 

→ Σχεδιασμός εκπαιδευτικού βιωματικού πρόγραμμα ενηλίκων για το περιβάλλον, Erasmus Plus, Α.Κ.Ε.Θ. Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας, 2020  

 

→  Το ενδιαφέρον των παιδιών για τις νέες τεχνολογίες, οδήγησε την ομάδα μας στο σχεδιασμό ενός νέου προγράμματος για τη γνωριμία των παιδιών με την ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα arduino, ‘Fruit Synthesizers’, για παιδιά 12 έως 16 ετών, σε συνεργασία με το  Meet & Code, Impact Hub, 2020.

 

→ Συνεργασία με εκδοτικούς οίκους για προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση εργαστηρίων διαδραστικών αφηγήσεων και παιχνιδιού σε 30 σχολεία στην Αττική.


 

2021

→ ‘Βιβλιοφάγοι’, εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης των παιδιών για τις δράσεις γύρω από την παιδική λογοτεχνία, η ομάδα μας αποφάσισε να υλοποιήσει το διήμερο φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας σε Δήμους ανα την Ελλάδα: Δήμος Διονύσου, Δήμος Τήνου, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Ξάνθης, Δήμος Αη Στράτης, Δήμος Κιλελέρ, 2020 - 2021.

→ ‘Christmas Dream Space', χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά δημοτικού, σε συνεργασία με το Δήμο Γλ.Νερών και Παιανίας, 2021  

→ ‘Μικρές Ιστορίες Τέχνης’, υλοποίηση εβδομαδιαίων καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τα σπουδαιότερα ρεύματα της σύγχρονης τέχνης, σε συνεργασία με το  Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, 2021 

 

→ Νέοι κύκλοι εβδομαδιαίων εργαστηρίων φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής “Τα βιβλία ταξιδεύουν’, στον πολυχώρο ‘Καρπός’, Συνυπάρχειν Κοιν.Σ.Επ., 2020 

 

→ ‘Μήνας του Καρυδιού', διήμερο εκπαιδευτικών δράσεων για το περιβάλλον και τη διατροφή, για παιδιά 6 - 12 ετών, σε συνεργασία με τη Vamvakou Revival, 2021, στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού Βαμβακού.

 

→ ‘Light the city’, εκπαιδευτικό πρόγραμμα νέες τεχνολογίες Β’ και Γ’ Λυκείου, Meet & Code, Impact Hub, 2021 

 

→  Συνεργασία με εκδοτικούς οίκους για προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση εργαστηρίων διαδραστικών αφηγήσεων και παιχνιδιού σε 50 σχολεία στην Αττική.

 

→ ‘RO(U)T_E_S (ROUTES/ROOTS)’, βιωματικό πρόγραμμα για εφήβους και νέους/ες 15 - 25 ετών, σε συνεργασία με το Goethe Institut

2022

→ "Across Generations", σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου train the trainers, σε συνεργασία με το Goethe Institut.

→  "Foodprint", σχεδιασμός και υλοποίηση διαγενεακών εργαστηρίων, σε συνεργασία με το Goethe Institut και την Αnemon productions.

→  "Βιβλιοφάγοι", υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας της Παιδικής Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής. 

→   "Βιβλιοφάγοι", υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης,  σε συνεργασία με  Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δήμος Λάρισας, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρα παιδικού βιβλίου.

→ 'Bζιιιν για την προστασία της μέλισσας', σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας της μέλισσας, σε συνεργασία με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής.

→ "Διακρίνοντας τις διακρίσεις", υλοποίηση βιωματικών προγραμμάτων γύρω από τα δικαιώματα και τις διακρίσεις για μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου και για ενήλικες, σε συνεργασία με το Δήμο Αγκιστρίου.

→ 'Δικαιώματα και περιβάλλον', σχεδιασμός και υλοποίηση εβδομαδιαίων προγραμμάτων για μαθητές/τριες Δημοτικού, σε συνεργασία με το κτήμα Κρωπία Γη.

→  "Διακρίνοντας τις Διακρίσεις", υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τα δικαιώματα και τις διακρίσεις, σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής. 

 

→ Συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Β' και Γ' Δημοτικού, στα πλαίσιο των εργαστηρίων Δεξιοτήτων.