''Βιβλιοφάγοι'':
ένα μικρό φεστιβάλ βιβλίου

189096269_2810959419126469_1673805307702

 

Οι Βιβλιοφάγοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους...Μήπως θέλετε να ''καλέσετε'' τους βιβλιοφάγους στο χώρο σας;

Οι Βιβλιοφάγοι μπορούν να διοργανωθούν σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο!

Αν επιθυμείτε να φιλοξενήσετε τους Βιβλιοφάγους στο χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μας!

Η παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία Κοιν.Σ.Επ. προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού φεστιβάλ παιδικού βιβλίου διάρκειας 2 ημερών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιβλία μέσα από βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις και παιχνίδια. από διάφορους εκδοτικούς οίκους με τους οποίους συνεργάζεται η παιδαγωγική ομάδα απ'Ουσία

 

...πώς δημιουργήθηκαν οι Βιβλιοφάγοι;

Η αγάπη μας για το παραμύθι και την αφήγηση παραμυθιών οδήγησε στη συνεργασία με εκδοτικούς οίκους και στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εργαστηρίων γύρω από τη θεματική του βιβλιου. Συνεργαζόμαστε με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, Καλειδοσκόπιο, Παπαδόπουλος, Κέδρος και οι Ακυβέρνητες Πολιτείες. Στα πλαίσια των συγκεκριμένων συνεργασιών έχουμε ήδη πραγματοποιήσει διαδραστικές αφηγήσεις βασισμένες στις θεματικές των βιβλίων οι οποίες συνοδεύονται από βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια καθώς και εικαστικές δημιουργίες σε σχολεία, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και πολυχώρους. Παράλληλα, από το Δεκέμβριο του 2020 υλοποιούμε διαδικτυακά μηναία εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τίτλο ‘Τα βιβλία ταξιδεύουν…’.

Η ομάδα μας αποτελείται από παιδαγωγό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και ιστορικό τέχνης με βασικό στόχο τον σχεδιασμό διεπιστημονικών προγραμμάτων τα οποία απελευθερώνουν την φαντασία και διευρύνουν τη σκέψη! 

 

...λίγα λόγια για τους "Βιβλιοφάγους" 

Σε καθημερινή βάση θα υλοποιούνται 2 εργαστήρια. 

Ένα για κάθε μια από τις παρακάτω ηλικιακές ομάδες: 

-παιδιά 5-7 ετών 

-παιδιά 8-12 ετών 

 

Με την λήξη των εργαστηρίων διοργανώνονται ανοιχτές συζητήσεις για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς γύρω από τη λογοτεχνία.

Κάθε εργαστήριο ξεκινάει με διαδραστική αφήγηση του βιβλίου ή αποσπασμάτων του βιβλίου, ακολουθείται από θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια και εργαστήρια δημιουργικής γραφής ανάλογα με την κάθε ηλικιακή ομάδα. Σκοπός μας είναι τα παιδιά του δήμου να έρθουν σε επαφή με βιβλία παιδικής λογοτεχνίας διαφορετικών θεματικών καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για το βιβλίο και το παραμύθι. 

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις θεματικές των βιβλίων : Ανακύκλωση και περιβάλλον 

-Τα συναισθήματα 

-Τα ανθρώπινα δικαιώματα 

-Ποίηση 

-Εισαγωγή στην τέχνη 

-Ισότητα των φίλων 

Οι "Βιβλιοφάγοι" μπορούν να υλοποιηθούν σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο.


 

...στόχοι προγράμματος

  • Γνωριμία με παραμύθια νέων συγγραφέων και συγκεκριμένα προώθηση νέων ελλήνων συγγραφέων. 

  • Καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και επαφή των παιδιών με παραμύθια εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. 

  • Πρόσβαση των κατοίκων και κοινοτήτων στον κόσμο του βιβλίου - το μικρό φεστιβάλ παιδικού βιβλίου επιχειρεί να φέρει το βιβλίο κυριολεκτικά έξω από την πόρτα των κατοίκων διαφόρων περιοχών της Αττικής και της επαρχίας, διευρύνοντας έτσι το αναγνωστικό κοινό και προωθώντας την παιδική λογοτεχνία ψυχαγωγία και καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες. 

  • Απελευθέρωση της φαντασίας και διεύρυνση της σκέψης.

  • Σύνδεση του παιχνιδιού την ανάγνωση και την αφήγηση βιβλίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κόστος διοργάνωσης επικοινωνήστε μαζί μας: 

Ηλεκτρονικά: apousia.koinsep@gmail.com

Τηλεφωνικά: 6947306183, Mάρθα Ρούσσου